Flippermúzeum

A flipper nem a modernség szülötte, már az 1800-as évek végén létrehozták a flipper ősét.

Mégis csupán az 1930-as években lettek népszerűek, még hozzá azért, mert a gazdasági világválság olcsóbb szórakozási lehetőséget kívánt.

Eleinte nem a játékos irányította a játékot, hanem a szerencsén múlott, hogy meddig marad a labda „talpon”. Cserébe azonban a szerencsés játékosok pénzt nyerhettek a géptől.

Az 1950-es évet tartják a mai flipper szülőévének, az igazi reneszánsz azonban az informatika bevonásával kezdődött az 1990-es években.

A flippermúzeumban ennek a fejlődésnek az ívét láthatjuk és PRÓBÁLHATJUK ki. Nem csak a legújabb gépeket, hanem a legrégebbieket is ki lehet próbálni a múzeumban, melyet a belépőjegy tartalmaz.

Versenyeket is rendeznek a múzeumban, azonban a saját versenyeteket is megszervezhetitek magatoknak.

Nagyon jó kikapcsolódást nyújt, nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is, ajánlom, hogy haverokkal térjetek be ide.

flipper1.jpg

Viszont ne kapcsoljátok össze a helyet a tényleges bulival, a büfét említette a videó, azonban az alkoholt nem véletlenül nem. Csak alkoholmentes gyömbérsöröket kaphattok itt.

Emlegettem a régi gépeket, azonban nem csak az idő tud valamit értékessé tenni, herkules.jpghanem az érdekessége, az egyénisége. Ebbe tartozik a világ legnagyobb flipper gépe is: a Hercules.

235 cm hosszú és 210 cm magas, méreteivel jól láthatóan tekintélyt parancsol a többi gép között. Már csak azért is hoztam szóba, mert történetesen ebben a flippermúzeumban található meg a „kicsike”

A múzeumhoz a 15-ös (Gyöngyösi utca M – Boráros tér) és a 115-ös (Árpád-híd – Boráros tér) busszal tudtok eljutni és a Radnóti Miklós utcánál kell leszállnotok, onnan pedig 1 perc alatt oda juthattok.

flipper2.jpg

Nincs más hátra, mint szórakozni egyet!

0

Írj hozzászólást

Az email címed nem lesz publikus.