1_1

Diákmunka a nyári időszakban? Igen!

Az iskola befejeztével minden évben megnövekszik a dolgozni vágyó fiatalok száma. A középiskolások elsősorban zsebpénz-szerzés miatt döntenek a munkavállalás mellett. Nem csak a középiskolások, de az egyetemisták körében is népszerű a nyári munkavállalás, mivel nem minden esetben tudnak év közben dolgozni az órarendjük miatt.

Mivel a középiskolások és egyetemisták körében is népszerű a nyári munka, így sok cég dönt úgy, hogy pl. a nyári szabadságolások miatt kieső munkaerőt ideiglenes diákmunkásokkal pótolja. Szinte az összes területen alkalmaznak diákmunkásokat, legyen az irodai munka, egy-egy mérnöki projektmunka, vendéglátói munka vagy akár hostess munka.

Sok cég azért dönt diákmunkások alkalmazása mellett, mert:

  • gyorsan, akár egy nap alatt is hozzájuthatnak a diákmunkaerőhöz
  • rövid távra, akár 1-1 napra is kérhetik diákmunkás segítségét, de amennyiben igénylik, akár több hónapig is foglalkoztathatnak diákmunkásokat
  • csak a ledolgozott munkaórát kell kifizetni
  • az iskolaszövetkezetek gondoskodnak róla, hogy megfelelő tudással, illetve képességekkel rendelkező diák menjen ki

Ezeknek köszönhetően nem kell bajlódni sem az önéletrajz válogatással, hiszen a cég már az előszűrt állományt kapja csak meg, sem pedig a saját beosztások átvariálásával, amennyiben a cégében kiesik egy ember – akár betegség, akár szabadság miatt.

A 2020-as időszak a diákmunkavállalás szempontjából is eltérő, ugyanis láthatóan megnőtt a diákmunkát keresők száma is. Az újrainduláshoz pedig a diákmunka lehet az egyik első lépés, ugyanis csak a ledolgozott munkaórákat kell megfizetnie a cégeknek. Amíg a termelés vissza nem áll a rendes ütembe, addig célszerű lehet diákmunkásokat foglalkoztatni.

0

Írj hozzászólást

Az email címed nem lesz publikus.