Corvinus Egyetem Ráday utcai kollégiuma

Mint a videóban láthattátok rengeteg minden található a kollégium környékén, mely hasznodra válhat majd az egyetemi éveid alatt. Ezt kiegészíteném még pár plusz információval.

Minden igényt kielégít a kollégium elhelyezkedése, hiszen közlekedés, étkezés, szórakozás, sport, pihenés és nem utolsósorban tanulás szempontjából is ideális helyen van. Semmihez sem kell sokat utazni és semmi sem nagyon drága, a legjobb, amit egy egyetemista kívánhat!

Gyorsan, bárhová!

A kolihoz a Kálvin tér és a Fővám tér is közel van, mind a két helyen eléred a 4-es metrót, a Kálvin téren azonban a 3-es metrót is.

A 4-es metró Kelenföld-Keleti pályaudvar útvonalon, a 3-as metró Kőbánya-Kispest – Újpest városközpont között közlekedik.

A videóban említett 47-es és 49-es villamosok mellett a 3-es metróval is eljuthattok a Deák Ferenc térre.

A Deák Ferenc tér Budapest egyik legikonikusabb tere, ahova ki lehet ülni beszélgetni a haverokkal, ezen kívül innen bármelyik irányban tovább folytathatod az utadat:

  • 1-es metró: Oktogon, Hősök tere, Állatkert, Városliget stb.
  • 2-es metró: Déli pályaudvar, Parlament, Széll Kálmán tér stb.

És még sorolhatnám.

Szórakozásra fel!

Az említett helyek mellé beilleszteném a Kakas Presszót és a Fecske Presszót is.

budapest-viii-kerulet-fecske-presszo-etterem14.jpg

Előbbi egy nagyon olcsó és hangulatos kocsma, heti akciókkal: külön diák akciók is előfordulnak. Utóbbi egy közkedvelt kávézó, ahol 10:00-12:00 közt minden kávé 220 forint csupán elvitelre is. Emellett pedig a heti menük között is válogathatsz kedvedre, és ráadásul pénztárca barát is.

Nézz körül!

fovarosi_szabo_ervin_konyvtar_kozponti_konyvtar01.jpgElőször is tanulás szempontjából igen fontos megemlíteni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, mely a Kálvin téren található egy impozáns épületben.

Ha kicsit tovább sétálsz, ott találod a Magyar Nemzeti Múzeumot azt nem mondom, hogy nem érdemes meglátogatni, de klassz kertje van, csak ajánlani tudom.

A Duna felé fordulva pedig rögtön a Szabadság hídba botlasz, melyre fel lehet ülni és igazán hangulatos tud lenni este, amikor a kivilágított várost nézed többedmagaddal.

A túl oldalt magaslik a Gellért-hegy, ahova minden évszakban érdemes elmenni, csodás a kilátás és egy kicsit kiszabadulhatsz a város zajából.

Vagy nemes egyszerűséggel ülj le a Duna-partra és kapcsolj ki.

Remélem tudtunk segíteni tippjeinkkel!

0

Írj hozzászólást

Az email címed nem lesz publikus.