BME Schönherz és Kármán Tódor Kollégiuma

A videóban sok hasznos helyről hallhattál, ahova érdemes elmenni, de ezeken kívül még pár infót megosztanék veled.

Közlekedés szempontjából úgy tűnik, mintha nem lenne annyira jó helyen, mivel csupán 1 villamos jár arra, pedig ez nem igaz!

Főnyeremény: a villamos!

4-es_6-os.jpg

A 4-es és 6-os villamosok egyik nagy előnye, hogy éjszaka is jár, tehát nem kell éjszakai járaton utaznod, és ez miért is éri meg neked?

A 4-es villamos Újbuda-Központból, a 6-os a Móricz Zsigmond körtértől indul és mind a kettőnek a Széll Kálmán tér a végállomása, röviden: átmegy az egész városon.

A körúton egymást érik a jobbnál jobb kocsmák, ezen felül mind a 4 metróvonalat érinti, így szemvillanás alatt ott lehetsz bárhol a városban.

Nem is feneketlen és nem is kopasz!

Hallhattad a videóban a Feneketlen-tóról, természetesen valójában van feneke, bár elég mélyen (4-5 méter). A nevét számos városi legendának köszönheti, ám vitathatatlanul szép park társul hozzá. Piknikezésre, esti beszélgetésekre kitűnő és gyalog sincs messze a kolesztől, de az említett villamos innen is hazavisz.

A kopasz kifejezés a Kopaszi-gátat rejti a címben, mely a nevétől eltérően egyáltalán nem kopasz, sőt! Gyönyörű parkot találhatsz, és a Duna egyik holtágánál pihenhetsz, vagy épp sportolhatsz. Egyébként a nevét az ott elhelyezkedő Kopasz-zátonyról kapta és az árvízvédelem miatt hozták létre még az 1870-es években.

kopasz_jo.jpg

Ki- és bekapcsolódás

Az Újbuda-Központnál található egy pláza: az Allee bevásárló központ, ahol – mint megtudhattad – sok minden van, azonban egy fontos dolog kimaradt a felsorolásból: a mozi!

Ha egy kis pihenésre vágysz a sok agymosás után, akkor a barátaiddal pillanatok alatt ott vagytok és máris kényelembe helyezhetitek magatokat egy popcorn és egy Cola társaságában egy jó kis film nézése közben.

Természetesen a parkok is alkalmasak erre, de a legjobban ez kapcsol ki szerintem.

Mi a bekapcsolódás?

A zene, ami beindít. A közelben található az A38-as hajó, ahová sok együttes is el szokott látogatni és természetesen rettenetesen jó bulit csinálnak.

Ezen felül ingyenes programokat is szoktak szervezni, így még csak nem is kell nagy költségekbe verned magad, hogy „bekapcsolj”.

a38.jpg

A másik jelentős szórakozóhely a közelben a télen is működő Barba Negra Music Club. Ha inkább a rockosabb zene felé húz a szíved, akkor ez a te helyed, rengeteg koncert szerepel programjukban egész évben. Újbuda-Központtól kell kb. 10 percet sétálni, így a csoda villamos ide is majdnem elhoz.

barba_negra.jpg

Remélem tudtunk segíteni tippjeinkkel!

0

Írj hozzászólást

Az email címed nem lesz publikus.