Students working together on academic project

Újraindulás diákmunkások segítségével

A cégek későbbi, zavartalan működésük érdekében drasztikus lépésre kellet, hogy elszánják magukat. A kialakult helyzet miatt sok cég kényszerült arra, hogy csökkentse, rosszabb esetben elküldje munkavállalóit akár végleg, akár fizetett, fizetetlen szabadságra. Azonban a gazdasági helyzet rendeződésével újra munkaerőre lesz szükség.

Az indulás nehéz lesz, senki nem állítja az ellenkezőjét, viszont fontos, hogy a HR-esek, cégvezetők tisztában legyenek azzal, hogy több lehetőségük is van cégük felvirágoztatására.

Egyik megoldás: a diákmunka! A hiedelemmel ellentétben a diákmunka nem egyenlő már a szórólapozással. A középiskolai, egyetemi hallgatóknak a pénzszerzés mellett fontos szempont lett a tanulás, fejlődés lehetősége is. Emellett az sem igaz, hogy a diákmunkások lusták, nem alkalmasak fontosabb feladatok ellátására.

Gyakornoki programok keretein belül például számos egyetemi hallgató dolgozik, hogy egy adott területen, a nála sokkal tapasztaltabb dolgozóktól tanulhasson. Ez mindkét félnek előnyös lehet, hiszen a több éve ott dolgozók átadhatják tudásukat a fiatalabb generációnak, ezáltal fontos szerepet betöltve a diákok későbbi élete során. Akár már most kitaníthatja későbbi, teljes állású dolgozóit is. Rengeteg esetben fordul elő, hogy a gyakornokból később főállású dolgozó lesz.

Természetesen, ha nincs rá igény, hogy valaki hosszútávon dolgozzon a cégnél, akkor is megoldás lehet a diákok alkalmazása. Egy nagyobb ideiglenes projekt, ünnepek előtti időszak miatti megnövekedett forgalom esetén is érdemes diákokat alkalmazni.

Pontosan miért is jó a diákmunka?

  • a diákszövetkezetek végzik a munkavállalók előszűrését, így a cégeknek nem kell átbogarászni minden önéletrajzot, már az előszűrt jelentkezők közül választhatnak, így időt takarítanak meg
  • a diákszövetkezetek átvállalják az adminisztrációt, a cégnek mindössze annyi feladata van, hogy kiossza a munkát, majd aláírjon egy jelenléti ívet
  • mindössze az SZJA-t kell befizetnie egy diák után, így költséghatékony

A kialakult helyzet nem csak a felnőtt munkavállalóknak okoz fennakadást, hanem a diákoknak is, hiszen tanulmányaik befejezéséhez szükség van szakmai gyakorlatra is, nem csak pénzre.

 

0

Írj hozzászólást

Az email címed nem lesz publikus.